GO SEITAN!
"kupny " seitan po przyprawieniu, podsmażeniu i takie tam + surówka z kapusty pekińskiej, tofu i kukurydzy + ryż z zielonymi warzywami i trawą cytrynową
po krótce: http://en.wikipedia.org/wiki/Seitan
------------------------------------------------------------------------------------------------- "kupny " seitan po przyprawieniu, podsmażeniu i takie tam + surówka z kapusty pekińskiej, tofu i kukurydzy + ryż z zielonymi warzywami i trawą cytrynową
po krótce: http://en.wikipedia.org/wiki/Seitan
pierwszy raz w życiu jadłam to w wersji DIY
- przepis z www.puszka.pl
poniżej etapy produkcji + efekt końcowy
1. to co tutaj się znajduje to kula glutenu: z wielkiej kuli a ' la pieróg wypłukana została pod prysznicem cała skrobia i proszę:)
2. potem kula gotowała się przez jakieś 30minut w mocno osolonej wodzie. polecam sól zastąpić ciemnym sosem sojowym. po ugotowaniu i ostygnięciu pokrojona na kawałki, siedziała w marynacie (sos sojowy+ zioła+olej+czosnek+cebula)całą noc.
3. seitan na patelni
4. seitan w sosie warzywnym
5. seitan w tortilli pełnoziarnistej
3 komentarze:
zaraz sprawdzam. danke
seitan! Huj wie co to, ale nazywa sie jak szatan, wiec musze to zjesc haha
uwielbiam seitan, świetny pomysł z tortillą
Prześlij komentarz