wtorek, 11 sierpnia 2009
Kotleciki ryżowo- warzywne
Zostało trochę farszu z poprzedniego dnia. Jakoże nie można niczego marnować wymyśliłam na dzisiejszy obiad takie oto kotlety.
Do farszu pierogowego dodałam torebkę brązowego ryżu i 2 łyżki mąki kukurydzianej. Uzywam jej jako sybstytutu jajka, żeby kotlety nie rozpadały się na patelni. Polane sosem czosnkowm na bazie jogurtu soy.
A sałatka powstała w efekcie połączenia sałaty lollo blondo (musiałam ją kupić ze względu na tą schizolską nazwę :) ), garści kiełków rzodkiewki i połowy swieżego ogórka. Do połączenia sos koperkowy (koperek, łyzeczka soku z cytryny, sól i pieprz do smaku, 2 łyzki oleju).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz