Do stworzenia tych ciastek zainspirował mnie przepis na bułeczki drożdzowe z cynamonem, które jakiś czas temu prezentowała Sylwia. Chciałam je upiec, ale nie miałam już czasu więc wybawicielem okazało się gotowe vgn ciasto francuskie. Smakują ekstra!
- 2 płaty gotowego ciasta francuskiego
- 3 łyżki cynamonu
- 3 łyżki cukru pudru
- płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
- łyżka wody
- 1 łyżka oleju
Przygotuj masę cynamonową z powyższych składników. Musi być gęsta. Posmaruj nią każdy płat ciasta, zawiń w rulon wzdłuż dłuższego brzegu i pokrój nożem na centrymetrowe kawałki. Każdy kawałek układaj "na sztorc" i piecz w piekarniku przez 14 minut w temperaturze 200 st. C.
2 komentarze:
to może być ekstra, tak wygląda! lowe ciasto francuskie, rzecz przydatna i można na różnee sposoby wykorzystać. :)
zrobię, zrobię, zrobię :) za leniwa jestem na drożdżowe a bardzo mam ochotę :)
Prześlij komentarz