Przepis jest lekko zmodyfikowaną wersją z The 100 Best Vegan Baking Recipes.
Proporcje na 12 sztuk małych babeczek lub 6 dużych mufinek:
- 1 szkl. mąki pszennej białej typ 450
- 1 szkl. mąki pszennej razowej typ 2000
- 1/2 szkl. cukru
- 2 czubate łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1/4 łyżeczki soli
- 1, 5 szkl. mleka sojowego lub wody
- 1/3 szkl. oleju
- skórka z jednej dużej pomarańczy, posiekana drobno
- sok z tejże dużej pomarańczy
- 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego
- posiekana gorzka wegańska czekolada
3 komentarze:
oooomnomnomnom
zrobiłam! z polewą czeko :]
mniam! muszę spróbować:)
Prześlij komentarz