czwartek, 4 listopada 2010

Wegańska Niedziela w Poznaniu - 7 listopada . ZAPRASZAMY!!!


Zapraszamy na imprezy związane z I Niedzielą Wegańską w Poznaniu, która odbędzie się 7 listopada.
Poniżej dokładny program. Jeśli chcecie spróbować tego co gotuję czy po prostu pogadać to zapraszam serdecznie. Jestem zamieszana we wszystkie imprezy, więc na pewno się gdzieś znajdziemy!


1. "Pieczemy wegańsko!" Pokaz pieczenia na słodko i pikantnie dla wegan oraz osób uczulonych na produkty pochodzenia zwierzęcego! Prowadzą wegańskie blogerki - Agata z I Love Tofu i Magda z Hello Morning! .
Miejsce: Ekowiarnia ( pasaż Apollo), godzina 12.00, wstęp wolny

2. "Zatoka delfinów" - poruszający, nagrodzony Oscarem dokument na temat odbywającej się w Japonii rzezi delfinów.
Miejsce: Kino Muza ( ul.Św.Marcin 30), godzina 14:30, cena: 10 zl Do każdego biletu wegański muffin gratis!

3. "Sufrażystki wegetarianki" - wykład Dobrusi Karbowiak. Miejsce: Babiląd ( ul. Bukowska 31/ 6), godzina 17:00, wstęp wolny

4. Koncert: Justice Department (wegański grindcore/hc z Hiszpanii) , Epileptic Walk (no meat/ dance/ core z Poznania).
Miejsce: Skłot Rozbrat (ul.Pułaskiego 21a), godzina 20:00. Wegańska szama do zakupienia na miejscu.

5 komentarzy:

arbuzowedaiquiri pisze...

Ooooo być może przyjdę na rozbrat o 20, bo tak to cały dzień będę na uczelni niestety.
Pozdrawiam, i, możliwe, do zobaczenia:)

nika pisze...

Agat, kiedyś wspominałaś mi o takim tłuszczu roslinnym w kostce,do smażenia, made in PL, w supermarkjetach dostępnym, nazwa mi wyleciała,oświeć mnie plis! :) dozo w nd

ilovetofu pisze...

Arbuzowe:
zapraszamy, zapraszamy ;)

lando kaufland :) a ostatnio Madzia z Justyną wyhaczyly jakis kilogramowy tluszcz utwardzony w ALDI (jestna Batorego jeden, a drugi gdzies na Ratajach)
do nd!

arbuzowedaiquiri pisze...

Ja bym nie radziła kupować jakichś tłuszczów utwardzanych w kostkach. Toż to uwodornione jest bardzo i zawiera wiązania trans które są bardzo ale to bardzo niezdrowe. :>
Nie lepiej używać zwykłych, płynnych tłuszczów?

puszczyk pisze...

Dziękuję za cenny pokaz pieczenia. :-) Wasza pasja w szerzeniu idei weganizmu zaraża.
Czekam na przepis na tartę, była przepyszna.