niedziela, 22 listopada 2009
Jesienny krem z jarzyn
Przepis na tą zupę jest banalnie prosty:
2 pory, pokrojone w talarki
6 ziemniaków, pokrojonych w kostkę
pół małego selera, pokrojonego w kostkę
2 marchewki , pokrojone w talarki
1 cebulka, poszatkowana
2 ząbki czosnki, pokrojone w plasterki
2 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego
przyprawy : pieprz, sól, rozmaryn i tymianek
1,5 l wody
Warzywa gotujesz do miekkości wraz z liściem laurowym i zielem angielskim. Następnie solisz i przyprawiasz. A potem całość miksujesz blenderem na gładką masę, w razie konieczności dolewając wody. Nie zapomnij przed miksowaniem wyłowić ziela angielskiego i liści laurowych!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz